2024
29 november 2023

Automatisering 2024 – Öka er vinstmarginal

Under 2024 kommer 65% av företagen som påbörjat sin affärsautomatisering att lägga till ny teknik för att göra affären ännu mer data-driven, enligt en rapport från Gartner. Accenture skriver att CPQ kommer att bli en standardfunktion. Läs om hur 2024 blir inom automatisering och no-code-plattformar.

Detta steg i den digitala transformationen kallas hyperautomation och drivs av ökad konkurrens och behovet av att effektivisera på grund av en tuffare ekonomi.

CPQ, Configure Price Quote, är en snabbt växande teknik för att automatisera affären. Enligt den senaste statistiken från MarketWatch så förväntas den årliga tillväxten vara 14,36% för CPQ-programvara, under perioden 2022 till 2028. Den globala marknaden värderades till 1028 MUSD (år 2022) och beräknas nå 2300 MUSD (år 2028). 

Accenture skriver att CPQ kommer att bli en standardfunktion för alla företag som säljer komplexa tjänster och eller produkter. Den totala besparingen per år kommer då att uppgå till över 200 miljarder USD för alla företag enligt rapporten. De största effektiviseringarna kommer att vara kostnader för försäljning, marknadsföring och leverans.

Moderna CPQ-plattformar är baserade på no-code, dvs teknik som gör att man inte behöver programmeringskunskap för att konfigurera sina tjänster, produkter och affärsprocesser. Gartner förutspår att år 2024 kommer 80% av tekniska produkter och tjänster att byggas av dem som inte är teknikproffs.

Resultaten och fördelarna av att införa system som fokuserar på att förbättra dina intäkter är både påtagliga och mätbara. Att ha 100% koll på sin affär och kontinuerligt följa och anpassa den, har blivit en förutsättning i såväl goda som dåliga tider. Med rätt team och rätt system så kommer man väldigt långt.

Läs lite mer

Välkomna att boka ett möte med oss för att se hur ni kan förbättra just er affär.

Dela

Facebook
LinkedIn
Caroline Hedberg

Caroline Hedberg

Chief Marketing & Engagement Officer

Läs mer här