illustration digitalt hjärta
14 september 2021

Skaffa ett digitalt hjärta till din verksamhet – en CPQ

Se en CPQ som din verksamhets digitala hjärta. En digital motor som hjälper alla delar av verksamheten. Den sparar tid och pengar genom att automatisera era arbetsuppgifter, säkerställer affärens vinstmarginal och att alla arbetar efter samma regelverk. Allt detta med Chessits CPQ.

Att ha en CPQ är samma sak som att känna sig trygg i sin affär. Det är nämligen en motor som hjälper dig att ta bort 80% av manuellt arbete, ger tio gånger snabbare offerthantering och låter dig skala upp hela verksamheten utan att behöva nyanställa.

Accelerera utan att tappa kontroll

Ibland kan det vara svårt att följa hela processen från beställd tjänst till leverans och nöjd kund. Tjänsterna man säljer kan ha flertal olika komponenter. Du kanske har ett flertal underleverantörer och partners som du är beroende av för att kunna leverera din tjänst/produkt till kund. Då kan det vara svårt att förstå lönsamheten längs vägen. Du vill kunna ta fram vad din tjänst eller produkt kommer kosta, hur lång tid det kommer att ta och vad som behövs av vem för att kunna slutföra din leverans. Allt detta kan en CPQ hålla koll på åt dig.

Flaskhalsar ett minne blått

Företagets alla medarbetare är guld värda, de alla bidrar med något unikt. Men ibland kan flaskhalsar uppstå av olika anledningar. En CPQ ger möjlighet att göra arbetet personoberoende. All viktig kunskap ligger nämligen i CPQn, den har koll på alla regler och parametrar, all data för att kunna utföra utskick, uträkningar, offertarbete, prisberäkningar med mera. Den säkerställer att allt blir korrekt. Det innebär att användarna inte behöver känna till alla detaljer själva, utan tar hjälp av CPQn för att få fram det material eller resultat som önskas.

Integrera CPQ är inte så svårt som det låter

Chessits CPQ-motor är väldigt enkel att integrera i din verksamhet, oavsett om den ska fungera med nuvarande system eller ersätta de gamla. Den är nämligen helt märkesoberoende. Den är dessutom väldigt enkel att anpassa, oavsett om ni i framtiden bara vill ändra några små detaljer eller om företaget någon gång skulle behöva ställa om sin verksamhet till något helt annat.

Vill du automatisera dina arbetsflöden men är rädd för att alla system ska krascha för att du integrerar ett helt nytt system? Att byta ut alla sina system mot en ny lösning är inte så svårt som det låter. När alla delar är på plats så ökar du lönsamheten, kan öka både takten och volymen i din affär.

Vår CPQ finns i molnet och utvecklas hela tiden och erbjuder nya funktioner kontinuerligt.

Intresserad av hur vår CPQ kan hjälpa dig och din verksamhet? Kontakta Per Andersson på per.andersson@chessit.se.

Dela

Facebook
LinkedIn
Caroline Hedberg

Caroline Hedberg

Chief Marketing & Engagement Officer

Läs mer här