superhjälte illustration
8 september 2021

CPQ gör alla på arbetsplatsen till superhjältar i säljarbetet

Genom att använda dig av Chessits CPQ kan du accelerera din försäljning utan att skala upp antal anställda, samtidigt som den höjer kvaliteten på ditt offertarbetet.

Oftast är det så att det är säljarna på företaget som sköter allt offertarbete. Men ibland kan det sätta käppar i hjulen för försäljningen, ifall någon av säljarna blir sjuk eller av någon anledning inte kan arbeta. Det kan också vara så att nyanställda säljare inte kan hantera offertarbetet helt på egen hand, de kanske behöver en introduktion på ett par veckor först. Så behöver det inte vara.

När man har kunden på tråden så vill man inte behöva säga att man ska återkomma med ett pris efter samtalet man haft. Det är mycket smidigare att ta fram ett pris på en gång och direkt kunna diskutera det på plats.

CPQ kan ge ett pris direkt på plats

Om du sitter ner tillsammans med kunden kan du på plats få fram ett pris snabbt och effektivt. CPQ-motorn räknar ut offerten efter den data som fylls i och skapar en offert klar att ge kunden. Den kan också skapa ett kontrakt baserat på samma uträkning.

Det går också att hantera kundunika tjänstepaket, säkerställa vinstmarginal och räkna ut ett pris med kombinationer av olika faktorer. Det kan gälla både rörligt och fast pris, rabatter, årliga tjänster, eller pris för löpande räkning. Allt går!

Om så önskas, kan det även möjliggöra att kunden själv kan gå in på din webb och få ett prisförslag helt anpassat efter deras egna behov. Kunden får enkelt svara på några frågor och CPQ-motorn gör det möjligt att få fram ett prisspann. Låt kunden svara på några ytterligare frågor och ge kunden ett mer exakt pris. Helt anpassat efter kundens behov.

Alla kan agera säljare med en CPQ

Genom att lägga in allt dina säljare använder sig utav för att skapa sina offerter i en CPQ kan du göra ditt offertarbete helt personoberoende. I motorn finns alla parametrar inlagda och för att skapa en offert, behöver man bara klicka i alla önskemål som kunden har. På så sätt kan i praktiken alla medarbetare skapa en offert efter exakt samma räkneverk som dina säljare. Växla upp din försäljning utan att skala upp antal anställda, samtidigt som du höjer kvaliteten på ditt offertarbete.

Läs mer om vår CPQ.

Dela

Facebook
LinkedIn
Caroline Hedberg

Caroline Hedberg

Chief Marketing & Engagement Officer

Läs mer här